IEDER Z'N THEE

 

Bij Barn16 denken we heel verschillend over thee. Ikzelf - Charlotte- drink mijn lapsang souchong zo zwart als de nacht die, volgens goed Engels gebruik en onderzoek (daarover een andere keer meer) minstens 7 minuten heeft getrokken. Een wolkje melk erbij en genieten maar. Volgens Ilse is het alsof ik afbijtmiddel drink. 

Ik vind het heerlijk om voor Barn16 op pad te gaan en de leukste vintage theepotten, kopjes en dergelijke te vinden. Het liefste in Engeland, daar zijn nog mooie exemplaren te vinden voor een redelijke prijs. Ik houd me vooral bezig met het inkopen van het servies en regel de marketing van Barn16.

 

Ik -Ilse- houdt van bijna alle thee (behalve zwarte lapsang souchong), en kan moeilijk kiezen tussen onze groene, witte, rode of een andere exotische thee. In 2014 ben ik begonnen met de drie-jarige opleiding theesommelier, het eerste jaar heb ik inmiddels afgerond. Bij deze opleiding leer ik heel veel over thee, de oorsprong, uit welke landen komt de thee, welke verschillende soorten thee zijn er en waarom smaakt een zelfde soort thee uit het ene land anders dan uit het andere land. Thee is goed te combineren met eten, net zoals wijn dat doet, dat zijn een paar elementen die je in de opleiding tot theesommelier leert.

Ik houd me dan ook vooral bezig met de inkoop van de thee en heb de theeproeverij ontwikkeld.

We vinden het beiden ontzettend leuk om de mensen verschillende soorten thee te laten proeven, zodat men met een thee en het bijbehorende filter die bij hen past, naar huis gaan om ervan te kunnen genieten.