zetadvies

zwarte thee

Zwarte thee komt het best tot zijn recht als u het water na het koken direct opgiet. Laat de thee ca. 2 – 5 minuten trekken. Gebruik voor een kopje of beker 2 gram thee en voor een liter 10-12 gram thee. 

Groene thee

Groen thee komt het best tot zijn recht als u het water na het koken een paar minuten laat afkoelen tot een temperatuur tussen de 60-80 graden. Groene thee die met kokend water wordt gezet, kan een bittere smaak geven. Laat de thee ca. 2 – 4 minuten trekken. Gebruik voor een kopje of beker 2 gram thee en voor een liter 10-12 gram thee. 

Oolong thee

Oolong thee komt het best tot zijn recht als u het water na het koken een halve minuut laat afkoelen, tot een temperatuur tussen de 80-95 graden Celcius. Laat de thee circa 1 - 4 minuten trekken. Gebruik voor een kop 2 gram thee, voor een halve liter 6 gram en voor een liter 12 gram thee.

Rooibos thee

Rode of rooibosthee komt het best tot zijn recht als u het water na het koken een paar minuten laat afkoelen, tot een temperatuur tussen de 60-80 graden Celcius.

Laat de thee circa 2 - 4 minuten trekken. Gebruik voor een kopje 2 gram thee, voor een halve liter 6 gram en voor een liter 12 gram thee.

Kruiden- en vruchtenthee

Kruiden- en vruchtenthee komt het best tot zijn recht als u het water na het koken direct opgiet.

Laat de thee circa 4-5 minuten trekken. Gebruik voor een kopje 2 gram thee, voor een halve liter 6 gram en voor een liter 12 gram thee.

 

filterkeuze

We geven voor elke thee een algemene keuze, voor een fijne thee, zoals rooibos zijn fijnmazige filters nodig. Voor grove theebladeren is het raadzaam een zo groot mogelijk filter te nemen, om de thee ruim te kunnen laten trekken.

Zwarte thee

Thee-ei, Teascoop en T-sac nr. 1.

Groene thee

Thee-ei, Teascoop en T-sac nr. 2.

oolong thee

Thee-ei, Teascoop en T-sac nr. 2 of 3.

rooibos thee

Thee-ei fijnmazig,  en T-sac nr. 1.

kruiden- en vruchtenthee

Thee-ei, tea scoop  en T-sac nr. 1 voor de kruiden

Thee-ei groot, T-sac nr. 3 voor de vruchten